Укренерго другий день поспіль залучає аварійну допомогу для уникнення відключень

Укренерго другий день поспіль залучає аварійну допомогу для уникнення відключень

Укрінформ
НЕК "Укренерго" другий день поспіль залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 для збалансування енергосистеми та уникнення відключень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі диспетчерський центр «Укренерго» змушений сьогодні знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що споживання через морози тримається на найвищому за опалювальний сезон рівні. Для того, щоб задовольнити зростання попиту на 4%, в енергосистемі має додатково запрацювати 3 блоки теплоелектростанцій.

Читайте також: У застосунку «Київ Цифровий» інформуватимуть про відключення світла

"Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. Внаслідок систематичних і тривалих обстрілів вчергове постраждала одна з теплоелектростанцій у східному регіоні. В іншому регіоні в аварійний ремонт через зауваження до роботи обладнання вийшов один з енергоблоків. Ще на деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні", - пояснює пресслужба Укренерго.

Експорту електроенергії 7 грудня немає. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 2 193 МВт-год.

Повідомляється також, що ремонтні бригади Укренерго відновили в південному регіоні одну з повітряних ліній 330 кВ, що була пошкоджена під час атаки дронів.

Міненерго просить українців ощадливо споживати електроенергію.

"Є важливим зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо у вечірні з 17:00 до 19:00). Міненерго звертається до споживачів з проханням допомогти енергетикам - зменшити використання енергоємних приладів саме у ранкові та вечірні години пік", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зауважили, що через пошкодження генеруючого обладнання внаслідок обстрілів та зростання споживання в енергосистемі виник дефіцит електроенергії. Для збалансування енергосистеми використовується аварійна допомога від країн-сусідів.

Читайте також: Шмигаль пояснив, чому аварійна допомога з Європи не завжди є гарантованим заходом

Як повідомлялося, 7 грудня НЕК "Укренерго" змушена була залучити аварійну допомогу з 11:00 до 19:00 потужністю 700 МВт для покриття дефіциту в енергосистемі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-