На Вінниччині за гроші з перерозподілу субвенції держбюджету реалізують дев'ять проєктів

На Вінниччині за гроші з перерозподілу субвенції держбюджету реалізують дев'ять проєктів

Укрінформ
На Вінниччині за кошти з перерозподілу субвенції з державного бюджету реалізують дев'ять проєктів з поліпшення освітньої, медичної та комунальної інфраструктури на суму 534 млн гривень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА, передає Укрінформ.

«Специфікою Вінницької області є зосередження понад 160 тисяч вимушено переміщених осіб. До того ж проходять лікування та реабілітацію багато наших захисників та захисниць, потребують підтримки родини військових. Тому ми подали на отримання субвенції з державного бюджету проєкти, переважна більшість яких стосується ремонту і реконструкції освітніх та медичних закладів. Загалом виділене фінансування 534 млн грн на реалізацію дев'яти проєктів», - повідомили в ОВА.

Читайте також: На Черкащині за кошти субвенції з держбюджету відбудують ліцей

П'ять із дев'яти проєктів будуть реалізовані у Жмеринській, Стрижавській та Уланівськй територіальних громадах.

Зокрема, йдеться про реконструкцію діючого каналізаційного напірного колектору від головної каналізаційної насосної станції у Жмеринці за 20 млн грн.

Також передбачено реконструкцію двох ліцеїв і нове будівництво центру надання адміністративних послуг селищної ради та багатофункціональної громадської будівлі для спортивного і творчого розвитку у Стрижавській громаді. На ці проєкти виділено субвенцію у розмірі 92,5 млн грн.

Читайте також: На Чернігівщині за гроші субвенції з держбюджету відбудують школи та дитсадки

За 12,67 млн грн буде здійснено капітальний ремонт садочка в Уланівській громаді.

Окрім того, 408,89 млн грн субвенції з держбюджету виділено обласному бюджету Вінницької області. Ці кошти використають на чотири проєкти з ремонту і реконструкції підрозділів трьох закладів обласного підпорядкування - Навчально-реабілітаційного центру «Гніздечко», Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні та Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова.

Як повідомлялось, у жовтні Кабмін затвердив перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для можливості реалізації додаткових 33 регіональних проєктів відновлення, куди увійшли проєкти, запропоновані Вінницькою ОВА.

Читайте також: На Одещині за гроші з субвенції держбюджету відремонтують школи та лікарні в шести громадах

Загальна сума державної субвенції на відновлення в розмірі майже 5,3 мільярда гривень перерозподілена на відновлення 141 регіонального проєкту, серед яких: заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти життєдіяльності населення тощо у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-