Енергетики повернули світло понад 223 тисячам споживачів у трьох областях

Енергетики повернули світло понад 223 тисячам споживачів у трьох областях

Укрінформ
Енергетики відновили електропостачання 223,5 тис. споживачів у Київській, Одеській та Донецькій областях, що були знеструмлені через негоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДТЕК у Телеграмі.

«В Одеській області повернули світло для 169 тисяч родин в 294 населених пунктах. Відремонтували 206 ліній та заживили 3003 підстанції», - йдеться у повідомленні.

Крім того, енергетики повернули світло 48 тисячам родин у Київській області. Станом на ранок завершені відновлювальні роботи в мережах 10кВ, заживлено 1420 трансформаторних підстанцій. Пошкодження залишаються в полях, куди важко дістатись через величезні снігові замети.

Читайте також: Через негоду без світла залишаються 882 населені пункти у 12 областях

У Донецькій області енергетики відновили електропостачання для 6,5 тисяч осель, заживили 51 трансформаторну підстанцію.

Також упродовж доби 27 листопада НЕК «Укренерго» відновила після негоди 2 високовольтні лінії та включило додаткову лінію на півдні. На сході повернулася в роботу лінія 330 кВ, що вимикалася через технічні причини, про це повідомляє «Укренерго» у Фейсбуці.

Протягом доби 1 блок теплової електростанції виведено в аварійний ремонт й 1 блок повернуто в роботу. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, сьогодні достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів.

Водночас, Укренерго фіксує зростання споживання під впливом морозної погоди та в міру відновлення електропостачання після негоди.

Читайте також: На Херсонщині відновили електропостачання 34 населених пунктів, дороги розчистили

Як повідомлялося, в Україні через негоду, що тривала 26-27 листопада, загинули 10 людей, ще 23 людини, серед яких є діти, постраждали.

Фото ілюстративне: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-