Негода в Україні: знеструмлення є в сімнадцяти областях

Негода в Україні: знеструмлення є в сімнадцяти областях

Укрінформ
Станом на 13:00 в Україні залишаються знеструмленими через негоду 1638 населених пунктів у 17 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

"В Україні триває ліквідація наслідків негоди. До роботи задіяно 889 аварійних бригад, понад 1000 одиниць техніки. Станом на 12:00 енергетикам вдалося заживити низку населених пунктів. Отже, через шквальний вітер та хуртовини залишаються без світла 1638 населених пунктів у 17 областях", - йдеться у повідомленні.

Найскладнішою залишається ситуація в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Київській областях. Зокрема, на Одещині через сильний вітер і хуртовини знеструмлено 396 населених пунктів. Найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони.

Читайте також: В Одесі знайшли тіла трьох людей - могли померти через переохолодження

У Полтавській області дощ, мокрий сніг і вітер стали причиною відключення від світла 105 населених пунктів. Над ліквідацією наслідків негоди працюють 52 бригади енергетиків і 56 одиниць техніки.

На Миколаївщині через негоду повністю або частково знеструмлено 219 населених пунктів. Найскладніша ситуація у Миколаєві, Снігурівці, Веселиновому. Над відновленням працюють 102 аварійні бригади, яким вже вдалося заживити 19 населених пунктів.

У Київській області знеструмлено 137 населених пунктів. Планується, що підключити споживачів енергетики зможуть до кінця дня. Також в аварійний ремонт без знеструмлення споживачів виведено лінію 110 кВт, яка була пошкоджена внаслідок погодних умов.

Читайте також: На Київщині через негоду - нові аварійні відключення світла

На Кіровоградщині через негоду від електропостачання відключено 83 населених пункти. Ремонти ускладнені через стан дорожнього покриття: на дорогах сніг та ожеледь.

У Черкаській області знеструмлено 109 населених пунктів.

Через сильну хуртовину без світла у Дніпропетровській області повністю залишилися 228 населених пунктів. На ранок уже заживлено одну лінію електропередачі – це 439 клієнтів.

На Вінничині через погодні умови без світла залишилося 5 населених пунктів.

Енергетики на Донеччині повернули світло до 27 населених пунктів та заживили 12,2 тисячі точок обліку (з них 4 тисячі – відключені внаслідок бойових дій). Організовано роботу в аварійному режимі. Без електропостачання залишаються 268 населених пунктів (22,9 тисячі споживачів).

Читайте також: На Сумщині розгорнули 56 штабів для подолання наслідків негоди

Через складні метеоумови у Запорізькій області залишаються знеструмленими 72 населених пункти. На ранок вже відновлено електропостачання у 19,2 тисячі абонентів.

На Сумщині через погодні умови знеструмлено 76 населених пунктів, на Тернопільщині - 2 населених пункти. У Харківській області через негоду знеструмлено 3 повітряні лінії – 20 населених пунктів; очікується погіршення погодних умов.

У Херсоні після обстрілу знеструмлено 654 точки обліку. Через негоду залишилися без світла 46 населених пунктів у Херсонській області.

Крім того, негода призвела до знеструмлення 27 населених пунктів на Хмельниччині, 10 населених пунктів - на Буковині, 56 населених пунктів - на Чернігівщині.

Міненерго наголошує, що застосування планових відключень споживачів не передбачається.

Як повідомлялося, з 26 листопада на території України вирує негода.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-