На Сумщині розгорнули 56 штабів для подолання наслідків негоди

На Сумщині розгорнули 56 штабів для подолання наслідків негоди

Укрінформ
На Сумщині розгорнули 56 штабів цивільного захисту та відкрили 510 пунктів незламності через негоду, в області всі дороги проїзні, бригади електриків відновлюють електропостачння.

Про це повідомили на сайті Сумської ОВА, передає Укрінформ.

"Наразі в області створені та працюють у цілодобовому режимі Регіональний штаб для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій та 56 відповідних місцевих штабів. Для надання допомоги населенню розгорнуто 510 пунктів незламності", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше негода зачепила чотири райони Сумщини. Найбільший сніговий покрив спостерігався у Роменському, Конотопському та Шосткинському районах.

"Найближчими днями в області зберігатимуться ускладнені погодні умови, тож робота щодо допомоги населенню та забезпечення сталого функціонування всіх систем життєзабезпечення продовжується. Цілодобове чергування знімаємо лише після стабілізації ситуації з погодою", –зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Він додав, що системи життєзабезпечення населення, лінії тепло-, газо-, водопостачання продовжують функціонувати у сталому режимі. На дорогах державного та територіального рух автомобілів значення не призупинявся.

Читайте також: МВС готове додатково розгорнути на Одещині 13 пунктів обігріву - Клименко

За інформацією ОВА, на ранок 27 листопада для очищення шляхів державного значення було задіяно 84 одиниці техніки, на чергуванні наразі все ще перебуває 13. Підготовлено ще 44 одиниці техніки, яку будуть використовувати для оперативного реагування при погіршенні ситуації на дорогах області.

Через негоду протягом минулої доби від електропостачання було відключено 54 населених пункти, без електроенергії залишалося 7333 абоненти. Станом на ранок на відновлення електромереж працює 11 аварійних бригад.

Підрозділи ГУ ДСНС України у Сумській області та рятувальники Міжрегіонального центру швидкого реагування чотири рази надавали допомогу бригадам екстреної медичної допомоги та населенню. Швидкі не могли проїхати через замети, мати з донькою на автомобілі з’їхали у кювет.

Як повідомляв Укрінформ, через негоду (шквальний вітер, сніг, заметіль) в Україні станом на ранок 27 листопада знеструмлено 2019 населених пунктів.

Найскладнішою ситуація залишається в Одеській, Миколаївській, Київській областях.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-