На Одещині ліквідували ще одне звалище токсичних відходів

На Одещині ліквідували ще одне звалище токсичних відходів

Фото
Укрінформ
В Одеській області на території сіл Лабушне і Грабове Кодимської громади прибрали звалище з пів сотнею тонн пестицидів.

Про це у Фейсбуці повідомили в Кодимський громаді, передає Укрінформ.

«Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України та ТОВ «УКРЕКОПРОМ» днями ліквідували на території сіл Лабушне і Грабове близько пів сотні тонн складованого хімічного захисту рослин, які десятиліттями псували повітря та землю отруйними хімічними елементами», - йдеться в повідомленні.

Місце проведення робіт у селі Лабушне відвідав перший заступник міського голови Кодими Олег Чернійчук.

«Ось що ми там побачили. Вже на місці розуміємо складність і отруйність робіт з видалення відходів. На території складування пестицидів і гербіцидів стоїть нестерпний сморід. Місце огороджене попереджувальними стрічками, які забороняють доступ до складів сторонніх осіб. Робітники у спеціальному захисному одязі вантажать у біг-беги отруйне сміття», - повідомив посадовець.

Далі сміття доставлять у м. Одесу, де його спалять у високотемпературних печах (температура в камері спалювання сягає 850-1300 С°).

Читайте також: В Одеській області побудують 7 заводів для переробки сміття - підписали меморандум

Зазначається, що екологічне обслуговування територій має на меті не лише прибирання отруйних накопичень, а й зняття верхнього шару ґрунту, «просоченого» отрутою.

Як повідомляв Укрінформ, під Одесою почалося вивезення складу зберігання дусту, який знаходився тут з 1979 року та загрожував екосистемі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-