У «ДНР» українського військового засудили до довічного за надуманими статтями

У «ДНР» українського військового засудили до довічного за надуманими статтями

Укрінформ
Так званий "верховний суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив 28-річного командира роти 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Олександра Свинарчука до довічного ув'язнення за звинуваченням у нібито вбивстві та жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Про це повідомляє Генпрокуратура РФ у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Його визнано винним за пп. "а", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб, вчинене організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті), ч. 3 ст. 30, пп. "а", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство двох і більше осіб, вчинений організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті), ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території)», - йдеться у повідомленні.

У «суді» заявили, що Свинарчук у період з 28 лютого по 9 квітня 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях на території «Азовзагальмаш» у Маріуполі, нібито віддавав накази про вбивство мирних жителів. За версією російської Генпрокуратури, підлеглі Свинарчука нібито вбили 21 мирного жителя і намагалися вбити ще 16 людей, але тим вдалося втекти.

Читайте також: У РФ засудили українця до 16 років за «шпигунство»

Свинарчук, як заявляє Слідчий комітет РФ, повністю визнав свою провину. Він відбуватиме покарання у виправній колонії особливого режиму.

Як повідомляв Укрінформ, так званий "суд" терористичного угруповання "ДНР" у середу, 1 листопада, засудив трьох українських військових за надуманими статтями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-