Голова Львівської ОВА та посол Туреччини обговорили можливість відкриття аеропорту у Львові

Голова Львівської ОВА та посол Туреччини обговорили можливість відкриття аеропорту у Львові

Оновлено
Укрінформ
Начальник Львівської ОВА Максим Козицький та посол Турецької Республіки в Україні Мустафа Левент Більген обговорили можливість відкриття Львівського аеропорту.

Про це Козицький повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Мустафа Левент Більген під час нашої зустрічі запитав про можливість відновлення роботи Львівського аеропорту для цивільних рейсів. Пан посол уперше після свого призначення прибув з візитом у Львівську область», - написав Козицький.

Фото: Фейсбук Максима Козицького
Фото: Фейсбук Максима Козицького

Начальник ОВА додав, що окрім перспектив відкриття авіасполучення, обговорили варіанти співпраці в інших галузях, адже на Львівщині зареєстровані понад 360 підприємств із турецькими інвестиціями.

«Раніше ми активно співпрацювали з Турецькою Агенцією зі співробітництва та координації, завдяки цьому, зокрема, реконструювали приміщення пансіонату, де живуть люди старшого віку, встановили пандус у театрі імені Марії Заньковецької і закупили спецобладнання для сенсорної кімнати Львівського центру дитячої психологічної реабілітації. Сподіваюся, що з призначенням нового директора Агенції ми зможемо відновити активне співробітництво після дворічної перерви», - додав Козицький.

Читайте також: До реконструкції аеропорту «Бориспіль» долучиться американська компанія

Він висловив впевненість, що багатий дипломатичний досвід та організаторські здібності посла Туреччини стануть запорукою результативної двосторонньої співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Туреччини призначив нового Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні у червні 2023 року. Ним став Мустафа Левент Білген, він очолював генконсульства в Торонто, Нью-Йорку, був послом в Абу Дабі, пізніше був радником комітету з питань закордонних справах парламенту Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-