Прикордонники спростували, що на Волині «застрягли» понад 100 авто для фронту

Прикордонники спростували, що на Волині «застрягли» понад 100 авто для фронту

Укрінформ
Поширювана одним із телеканалів інформація про те, що у Волинській області нібито "застрягли" призначені для фронту автомобілі, не відповідає дійсності.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, передає Укрінформ.

Ідеться про матеріал, оприлюднений днями телеканалом із Луцька.

"У сюжеті мова йшла про 135 гуманітарних автомобілів, що стоять на території одного приватного підприємства. При цьому журналісти відмітили, що ці автівки вже публічно відправляли на фронт, однак вони продовжують перебувати у Волинській області. Зазначимо, що журналісти маніпулювали фактами і їх матеріал не несе жодної об’єктивної інформації", – заявили в ДПСУ.

Читайте також: Червоний дизель і зелений бензин: Міноборони вирішило маркувати фарбниками пальне для ЗСУ

У відомстві зазначили, що за час російського вторгнення неодноразово отримували допомогу від фонду MK Foundation, про який говорили журналісти.

Благодійники передали підрозділам служби, зокрема, понад сто одиниць техніки. Саме кадри передачі транспортних засобів прикордонникам використав у своєму сюжеті телеканал.

У Держприкордонслужбі наголосили, що отримана техніка перебуває в підрозділах, яким надійшла. Вона облікована та виконує завдання щодо захисту кордону і самої країни.

Крім сотні мікроавтобусів Volkswagen Transporter, фонд передав прикордонникам також інші транспортні засоби, які допомагають підрозділам виконувати визначені завдання.

Читайте також: Уряд пропонує не карати за деякі порушення правил ввезення авто, переданих ЗСУ

"Своїми діями телеканал наражає на небезпеку представників фонду та військових, розкриваючи місце знаходження автомобілів, які готуються для передачі підрозділам Сил оборони країни", – підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, 10 листопада телеканал "Аверс" показав сюжет про 135 гуманітарних автомобілів, які "застрягли" на території підприємства у Волинській області.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-