У Львові намагаються незаконно забудувати територію геріатричного пансіонату

У Львові намагаються незаконно забудувати територію геріатричного пансіонату

Фото
Укрінформ
На території Львівського обласного геріатричного пансіонату планують незаконне будівництво. Наразі Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

У свою чергу міськрада готує ухвалу про надання пансіонату дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач на брифінгу, передає кореспондент Укрінформ.

На території Львівського обласного геріатричного пансіонату планують незаконне будівництво/Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

«Головою Львівської обласної ради (у 2009 році це був Микола Кміть - ред.) було прийняте рішення, щоб із загальної площі геріатричного пансіонату передати 2,4 га у фонд «Діяльне милосердя» Після того було дуже багато перепитій, як юридичних, так і судових, і вони тривають до цього часу. Але позиція міста чітка і зрозуміла, що ця ділянка може використовуватися лише під потреби геріатричного пансіонату. Тому ми спільними зусиллями і міста, і області будемо вчиняти всі відповідні юридичні заходи для того, щоб врегулювати ці питання», - сказав Зубач.

Він додав, що Львівська міськрада готує ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту нового землеустрою. Йдеться про територію площею 14 га, зокрема і понад два гектари, які є у спірній власності. За документами на цій земельній ділянці є будівля площею 56,8 кв. м, яка зареєстрована за громадською організацією, але фактично там нічого немає. 31 липня цього року прокуратура відкрила кримінальне провадження через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало у жовтні 2021 р. право власності на ділянку з будівлею.

Читайте також: Забудова парку в Києві: заступнику голови КМДА повідомили про підозру

За словами керівниці Львівського геріатричного пансіонату Етері Пасеки, яка керує закладом пів року, у Львівському геріатричному пансіонаті проживають майже 300 мешканців, зі них 45 – переселенці. З моменту свого призначення вона почала цікавитися цим питанням та ініціювала провадження. Однак потім почалися зрушення щодо забудови спірної території.

«18 жовтня на цій ділянці з'явилися бетонні блоки. Ми їх забрали власними силами і ні до кого не звертались. Однак вже 2 листопада побачили, що приїхав маніпулятор та ще машини, які мали тут зробити фундамент, але ми це зупинили. Ми будемо боротися за цю землю, бо плануємо, що тут буде реабілітаційний центр для наших же людей з інвалідністю та хлопців, які повертаються із фронту. Їм теж важлива реабілітація», - сказала Пасека.

Як повідомлялося, у Львівському геріатричному пансіонаті волонтери організували соціальне підприємство VBRANI. П’ятеро бабусь плетуть теплі речі на благодійні потреби та продаж, щоб забезпечити собі цікаве дозвілля, додатковий дохід та допомогу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-