Українські громади отримають понад 370 шкільних автобусів - Зеленська

Українські громади отримають понад 370 шкільних автобусів - Зеленська

Фото, відео
Укрінформ
Українські громади шести областей отримують понад 370 автобусів у межах ініціативи «Шкільні автобуси для України».

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомляє у Фейсбуці.

«В історії української оборони у звичайних шкільних автобусів була б окрема й дуже героїчна сторінка. Бо саме на них у перші дні довелось евакуйовувати людей із Бучі, Ірпеня, Гостомеля, міст на сході. Саме вони рятували життя й допомагали в обороні. А нині це прямий маршрут у майбутнє дітей і всієї країни посеред війни. Ось що таке шкільні автобуси, ось чому вони важливі», - зазначила Зеленська.

За її словами, торік під час візиту до Європарламенту вона розповіла про це Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн.

«І ось у межах ініціативи «Шкільні автобуси для України», яку ми започаткували разом із пані Урсулою, українські громади отримують понад 370 автобусів. До того ж це особливі автобуси. Серед них є ті, що мають підйомники для учнів, які користуються кріслами колісними. Тож інклюзивність нашої освіти зростає, а доступ до неї покращується», - підкреслила Зеленська.

Вона подякувала фон дер Ляєн, Європейському Союзу, країнам ЄС і польським друзям із Фонду міжнародної солідарності Польщі та польського Банку крайового господарства за те, що все це стало можливим.

Читайте також: Зеленська зустрілася з представниками Google

Передані автобуси розподілять між шістьма областями: Київською, Сумською, Миколаївською, Дніпропетровською, Львівською та Чернігівською.

«Побажала їм головного: користуватися. Наші діти стійко переносять усю тяжкість воєнного часу, ще й мають мужність учитися. Тож ми повинні створити для них найкращі умови. Це наш обов’язок. Безпечної дороги всім новим автобусам, безпеки їхнім пасажирам. Нехай завжди дістаються пункту призначення», - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн взяли участь в урочистостях з нагоди Дня залізничника в Києві.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-