Депутата Одеської облради підозрюють у розкраданні ₴6 мільйонів на освітленні вулиць

Депутата Одеської облради підозрюють у розкраданні ₴6 мільйонів на освітленні вулиць

Укрінформ
Чинному депутату Одеської обласної ради оголошена підозра в організації схеми розкрадання 6 мільйонів гривень бюджетних коштів на роботах з освітлення вулиць.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАБУ.

«3 листопада 2023 року НАБУ і САП повідомили чинному депутату Одеської обласної ради про підозру в організації зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило завдання бюджету збитків у розмірі 6 млн грн», - зазначається в повідомленні.

За даними слідства, у 2020 році депутат Одеської облради VII скликання організував укладання одним із тодішніх селищних голів регіону низки договорів підряду з підконтрольним йому товариством в обхід тендерних процедур.

Ідеться про підряди на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн гривень. Це дозволило замовнику укласти договори з підконтрольним депутату товариством без застосування електронної системи закупівель.

Читайте також: Народному депутату оголосили підозру у заволодінні 320 гектарами державних земель

У результаті підрядник отримав можливість включити до договірної ціни вуличні світильники за цінами, умисно завищеними більш як у шість разів.

Депутат зі свого боку організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт. До документів були включені неправдиві відомості про здійснені витрати. Це стало підставою для зайвого переказу на рахунок підрядника бюджетних коштів сумою 6 мільйонів гривень.

«Директору підконтрольного депутату товариства та колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області повідомлено про зміну раніше повідомлених підозр, а також про нові підозри у вчиненні злочинів, кваліфікованих за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України та за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України відповідно», - додали в НАБУ.

Читайте також: На Одещині судитимуть ексдепутата зі спільниками за привласнення ділянок біля моря

Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Служба безпеки України викрила депутата Одеської облради та його дружину в розкраданні понад 24 млн грн бюджетних коштів на ремонтах об’єктів комунальної й соціальної інфраструктури.

Фото: Одеська облрада, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-