На Рівненщині суд ухвалив вирок за вбивство таксиста у 2012 році

На Рівненщині суд ухвалив вирок за вбивство таксиста у 2012 році

Укрінформ
На Рівненщині суд присяжних ухвалив вирок за вбивство таксиста у 2012 році - 15 років ув’язнення. Обвинувачений, вчинивши злочин, втік до російського міста Сургут, тому початок строку відбування покарання буде відраховуватися з моменту затримання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська облпрокуратура.

«Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Гощанщини, якому інкримінували умисне вбивство з хуліганських мотивів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вироком суду присяжних Здолбунівського районного суду чоловіка засуджено до 15 років ув’язнення. Він також має сплатити синові загиблого майже 500 тис. грн матеріальної та моральної шкоди.

Прокурором доведено, що обвинувачений наприкінці грудня 2012 року скористався послугами таксі. Його віз 51-річний рівнянин. Між селами М’ятин та Олексіївка тоді ще Гощанського району пасажир спочатку вдарив кілька разів таксиста тупим предметом по голові, а потім ще й вистрілив у нього з гладкоствольного самозарядного пістолета, спорядженого гумовими кулями. Від отриманих травм водій помер на місці події, а зловмисник, аби заховати сліди злочину, підпалив автомобіль Renault Kangoo та тіло таксиста.

Читайте також: У Києві оголосили підозру водію, який зранку в’їхав у людей на зупинці

Після злочину він зі своїм батьком втекли до російського міста Сургут, де народився обвинувачений і де проживала його матір, додали у прокуратурі.

Судове провадження здійснювали за спеціальною процедурою. Початок строку відбування покарання буде відраховуватися з моменту затримання чоловіка у будь-якій країні цивілізованого світу.

Вирок ще не набрав чинності, сторони можуть оскаржити його.

Читайте також: На Закарпатті затримали голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство

Як повідомлялося, у Харкові чоловік, погрожуючи ножем, забрав у таксиста автомобіль, скоїв два ДТП, а коли його затримали, було встановлено, що він причетний до смерті трьох людей. Під час оперативного відпрацювання поліцейські з’ясували, що чоловік вбив трьох родичів в квартирі: 49-річну матір, 9-річну сестру та 71-річного співмешканця матері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-