У метро-школі Харкова на 20% збільшилася кількість учнів

У метро-школі Харкова на 20% збільшилася кількість учнів

Фото
Укрінформ
У метро-школі Харкова на 20% збільшилася кількість учнів, у класи можуть прийняти ще до 250 дітей.

Про це повідомила на брифінгу директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас щодня додаються діти. За півтора місяця збільшення кількості дітей на 20%. Ми можемо сказати, так, це успішний проєкт, але дійсно це вимушений, враховуючи безпекову ситуацію", - сказала Деменко.

За її словами, деякі сформовані класи заповнені, в деякі - можуть ще взяти учнів.

У Харкові за півтора місяці на 20% збільшилася кількість учнів у метро-школі / Фото: Юлія Байрачна, Укрінформ

"Більше 20-ти дітей не набираємо в класи. А є класи, де 15 і 14 дітей. Тобто ми можемо заповнювати ті класи, які функціонують, і, крім того, ми зараз плануємо на двох станціях зробити ще додаткові класи. Тому я думаю, не менше, ніж 200-250 дітей ще можемо прийняти", - пояснила Деменко.

Читайте також: У Харкові підготовчі заняття для дошкільнят організують у метро - мер

За її словами ще не було випадку, коли б після занять у метро була відмова та повернення виключно до онлайну. Наразі, каже керівник департаменту освіти, в метро-школі намагаються усунути явний недолік - протяги в коридорах.

"Якщо в класах у нас тут ідеальний клімат-контроль, бо система рекуперації повітря підтримує температуру 23 градуси, хоч на вулиці 40 спеки, хоч -20, а от коридор, яким діти ходять до туалету, ви ж чуєте, протяг. Ми замінимо двері на такі, щоби не було. Тобто це питання фізіологічного комфорту", - сказала Деменко.

Крім учителя, у молодших класах знаходиться тьютор (із працівників дитсадків), який допомагає дітям з побутовими моментами, а також психолог, додала вона.

Читайте також: У Харкові підготовчі заняття для дошкільнят організують у метро - мер

Як повідомлялося, у Харкові з вересня відбуваються шкільні уроки в обладнаних приміщеннях метрополітену. Від початку набрали біля тисячі школярів, наразі їх уже 1187.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-