САП звернулась до суду з клопотанням про відсторонення мера Сум

САП звернулась до суду з клопотанням про відсторонення мера Сум

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про відсторонення від займаної посади міського голови Сум, якого підозрюють у вимаганні хабаря.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Фейсбуці.

“9 жовтня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади мера міста Суми, якого спільно директором Департаменту інфраструктури Сумської області викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень”, - ідеться в повідомленні.

Про розгляд цього клопотання у САП обіцяють повідомляти додатково.

Як повідомляв Укрінформ, мера Сум та директора Департаменту міськради 2 жовтня правоохоронці викрили “на гарячому” одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень. Загалом, як стверджують правоохоронці, загальна сума хабаря складала 2 млн 130 тис. грн.

Читайте також: Мера Сум випустили із СІЗО під заставу

4 жовтня ВАКС обрав меру Сум запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3 млн гривень застави.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала клопотання до ВАКС про обрання затриманому на хабарі меру Сум запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 млн грн застави.

Читайте також: Хабар не вимагав, грошей не бачив: Мер Сум оскаржить рішення суду про арешт

Мером міста Суми є Олександр Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-