Хабар не вимагав, грошей не бачив: Мер Сум оскаржить рішення суду про арешт

Хабар не вимагав, грошей не бачив: Мер Сум оскаржить рішення суду про арешт

Укрінформ
Мера Сум за рішенням суду триматимуть під вартою з можливістю внесення застави, рішення суду він оскаржуватиме.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.Суми.

"За рішенням суду, Олександр Лисенко залишиться під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн грн. У разі внесення застави його зобов'язали прибувати за першою вимогою, не покидати місто Суми без дозволу, повідомляти прокурору про зміну місця проживання та заборонили спілкуватися з депутатами Сумської міськради", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Лисенко рішення суду оскаржуватиме та факт хабаря заперечує.

"Неправомірної вигоди я не вимагав ні від кого. Мені кошти не пропонували, і я їх не отримував. Цих грошей я не бачив, не отримував і поруч з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поруч з тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності", – сказав Лисенко.

Очільник міста зазначив, що обвинувачення просило заставу у 10 млн грн.

"Ми будемо оскаржувати рішення суду, тому що нас взагалі не влаштовує застосування запобіжного заходу. Ми наполягали відмовити прокурору в задоволенні клопотання взагалі", – про це заявила адвокатка Сумського міського голови Юлія Молібог.

Читайте також: Суд арештував мера Сум, застава - ₴3 мільйони

За її словами, одержання неправомірної вигоди не було, і те, що Лисенка затримали з грошовими коштами, не відповідає дійсності. "Кошти у нього не вилучали, він взагалі знаходився в іншому місці з іншими особами. Гроші, які були сфотографовані, вони були у іншої особи. Проміжок між двома фотографіями – не менше однієї години, це підтверджується матеріалами слідства", – додала адвокатка.

Як повідомлялося, меру Сум і очільнику Департаменту інфраструктури міськради інкримінують вимагання і одержання 2 млн 130 тис. грн хабаря. Правоохоронці з’ясували, що посадовці вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Мера міста та директора Департаменту викрили «на гарячому» 2 жовтня одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів – 1,43 млн грн.

Згодом меру Сум та заступнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Фото: Нікіта Галка/Суспільне.Новини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-