У лікарнях перебувають 16 постраждалих від ракетних обстрілів Грози й Харкова

У лікарнях перебувають 16 постраждалих від ракетних обстрілів Грози й Харкова

Укрінформ
На Харківщині наразі у лікарнях перебувають 16 людей, постраждалих під час ракетних обстрілів військами РФ села Гроза та міста Харків 5 і 6 жовтня. Більшість - у тяжкому стані.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

"Після ракетних обстрілів села Гроза та міста Харків 5 і 6 жовтня в лікарнях перебуває 16 людей. Стан більшості постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що станом на ранок 7 жовтня в медзакладах регіону перебувають шестеро поранених внаслідок російського теракту в селі Гроза – 5 жінок і один чоловік.

Лікарі оцінюють їхній стан, як важкий, але стабільний. Йдеться про мінно-вибухові травми, уламкові поранення верхніх та нижніх кінцівок, черевної порожнини, отримані постраждалими під час ракетного удару. Стан однієї жінки вкрай важкий, вона підключена до апарату штучної вентиляції легень.

Читайте також: Обстріли Харківщини та Херсонщини: Шмигаль висловив співчуття родинам загиблих

Також наразі у лікарнях Харківської області перебуває десятеро людей, які постраждали після атак російських терористів по Харкову 6 жовтня. Стан мами з 11-місячною дитиною медики розцінюють, як середньої тяжкості, без змін. Ще восьмеро людей перебувають у нейрохірургічних та травматичних відділеннях – у них черепно-мозкові та мінно-вибухові травми.

Як повідомлялося, 6 жовтня близько 6:45 російські військові завдали ракетних ударів по Київському та Основ’янському районах м. Харкова. У першому випадку було влучання в дорогу поруч із житловою забудовою, у другому - в триповерховий житловий будинок. З-під завалів у Слобідському районі дістали тіло 10-річної дитини та його 67-річної бабусі. 11-місячного брата та батьків загиблого госпіталізували з травмами.

За даними прокуратури, ударів росіяни завдали ракетами "Іскандер".

5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. 51 людина загинула, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна. Ще шестеро людей отримали поранення. Троє людей вважаються зниклими безвісти.

Читайте також: Ракетний удар по Харкову: Зеленський висловив співчуття та показав наслідки

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Правоохоронцям вдалося встановити особи 35 загиблих, решта тіл дуже понівечені. У родичів будуть відбирати зразки ДНК для ідентифікації всіх жертв.

У зв’язку з масовою загибеллю цивільних громадян внаслідок терористичної атаки російськими військами на Харківщині оголошена триденна жалоба з 6 по 8 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-