Удар по «Барабашово» в Харкові: коригувальник отримав до 12 років тюрми

Удар по «Барабашово» в Харкові: коригувальник отримав до 12 років тюрми

Укрінформ
Суд призначив 12 років тюремного ув’язнення агенту російської розвідки, який коригував ракетно-артилерійські удари ворожих військ по місцях масового скупчення людей у Харкові, зокрема по найбільшому в Україні торговельному закладу – ринку «Барабашово».

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України

Засудженим є місцевий житель. Встановлено, що він збирав для Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (відомого як ГРУ) розвідувальні дані про місця розташування Сил оборони на території Харкова.

Найбільше ворожого агента цікавили локації укріпрайонів та маршрути пересування підрозділів українських військ у напрямку східного фронту.

За даними слідства, саме за «наведенням» засудженого у 2022 році російська армія обстріляла ринок «Барабашово» в Харкові

У поле зору російської воєнної розвідки чоловік потрапив, почавши «зливати» у ворожий телеграм-бот дані про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України після початку повномасштабного вторгнення російських загарбників. Тоді ж він був дистанційно залучений до співпраці на користь Росії.

СБУ затримала ворожого інформатора у серпні того ж року під час проведення в місті контрдиверсійних заходів. 

Читайте також: Через знищення ринку «Барабашово» довкілля зазнало збитків на 2 мільярди

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) Кримінального кодексу України. 

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили агента Федеральної служби безпеки РФ, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони України на території Хмельницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-