В Одесі викрили злочинну схему видачі «білих квитків» депутатам та їхнім родичам

В Одесі викрили злочинну схему видачі «білих квитків» депутатам та їхнім родичам

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему в Одеському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, за допомогою якої місцеві депутати та їхні родичі уникали мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР

Військовослужбовець Одеського РТЦК та СП за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними клієнтами були місцеві депутати та їхнє наближене коло осіб.

За 12 тисяч доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку.

Допомагала підшукувати клієнтів знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію.

Слідство задокументувало, що за такою схемою ділки "допомогли" щонайменше 10 ухилянтам стати непридатними для військової служби.

5 жовтня працівники ДБР затримали фігурантів під час одержання 12 тисяч доларів оплати за послугу від чергового клієнта.

Працівники ДБР встановлюють повне коло причетних до оборудки осіб серед посадовців Одеського РТЦК та СП.

Затриманим повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посади.

Читайте також: НАЗК виявило у полтавського військкома необґрунтовані активи на понад ₴1,8 мільйона

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили 84 кримінальні провадження та оголосили 33 підозри у рамках розслідування можливих корупційних дій у роботі військово-лікарських комісій та МСЕК.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-