Суд арештував мера Сум, застава - ₴3 мільйони

Суд арештував мера Сум, застава - ₴3 мільйони

Укрінформ
ВАКС обрав затриманому на хабарі меру Сум запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3 млн гривень застави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба САП у Телеграмі.

«4 жовтня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід Сумському міському голові, підозрюваному у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень. Суд частково задовольнив клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн грн», - йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, у разі внесення застави на особу буде покладено відповідні процесуальні обов’язки. 

У пресслужбі нагадали, у межах досудового розслідування встановлено, що мер міста спільно з директором Департаменту інфраструктури вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством. Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 млн 130 тис. гривень.

Читайте також: Меру Сум повідомили підозру в одержанні понад 2 мільйонів хабаря

Мера міста та директора Департаменту 2 жовтня викрито «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала клопотання до Вищого антикорупційного суду про обрання затриманому на хабарі меру Сум запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 млн грн застави.

У САП не називають імена підозрюваних, проте на сайті Сумської міськради вказано, що мером міста є Олександр Лисенко, а директором Департаменту інфраструктури міськради - Олександр Журба.

Фото: Нікіта Галка/Суспільне.Новини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-