В Одесі демонтували понад 30 вивісок та табличок, розміщених недержавною мовою

В Одесі демонтували понад 30 вивісок та табличок, розміщених недержавною мовою

Укрінформ
В Одесі вже демонтовано 36 вивісок та табличок, розміщених недержавною мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба уповноваженого із захисту державної мови.

Як зазначається, на адресу уповноваженого продовжують надходити звернення громадян щодо розміщення недержавною мовою на території об’єктів благоустрою Одеси інформації для загального ознайомлення, зокрема вивісок, табличок, написів тощо, а також зовнішньої реклами.

Водночас за зверненням мовного омбудсмена Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив, що у місті проводиться перевірка змісту розміщеної зовнішньої реклами, і у разі виявлення певних порушень Управлінням реклами Одеської міської ради виносяться приписи про їх усунення.

"Одеський міський голова наголошує, що “при здійсненні демонтажу рекламних засобів та вивісок особлива увага, черговість та пріоритетність приділяється конструкціям, які розміщуються з недотриманням вимог статей 28, 32 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. За наданою Геннадієм Трухановим інформацією, в Одесі вже демонтовано 36 вивісок та табличок, розміщених виключно недержавною мовою. Серед них, зокрема, вивіски магазинів, кафе, піцерій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чернівцях перейменували майже 40 вулиць, провулків та проїздів

Уповноважений Тарас Кремінь наголосив, що Одеса потребує посиленого контролю за дотриманням мовного законодавства в сферах реклами та інформації для загального ознайомлення.

Як повідомлялося, уповноважений з захисту держаної мови вважає за потрібне розширити в Одеському регіоні мережу програм з вивчення державної мови.

Фото: Одеське Життя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-