Мер Надвірної відкидає можливість зовнішнього втручання у порив нафтопроводу

Мер Надвірної відкидає можливість зовнішнього втручання у порив нафтопроводу

Відео
Укрінформ
Мер міста Надвірна на Івано-Франківщині Зіновій Андрійович відкидає можливість зовнішнього втручання у порив нафтопроводу.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"На мою думку, будучи на місці з перших хвилин, коли погасили пожежу, зовнішнього втручання не було", – зазначив Андрійович.

Він закликав людей не сіяти паніку, а дочекатися висновків правоохоронних служб. Водночас мер Надвірної не виключає людської байдужості та халатності. Він переконаний, що аварії на нафтопроводі можна було б уникнути, якщо б люди вчасно повідомили у правоохоронні служби, коли побачили потемніння річки Стримба або інші негативні явища біля водойми.

"Важко говорити про причини, на мою думку, причини – розгерматизація нафтопроводу, але є відповідальні та люди, які б мали його контролювати", – зауважив Андрійович.

За словами міського голови, наразі в Надвірнянській громаді створена комісія, яка обходитиме приватні домогосподарства, де через порив нафтопроводу згоріли приватні споруди та інфраструктура. Фахівців Укрнафти просять очистити річку Стримба від залишків нафти, а аналіз водойми просять зробити спеціалістів Держпродспоживслужби. Також в громаді готують виділення фінансової допомоги для родин постраждалих.

Читайте також: Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: хлопчика у штучній комі перевозять до Львова

«Уже зібрані відповідний пакет документів про виділення фінансової допомоги для підтримки родин постраждалих», – зазначив Андрійович. Він додав, що допомогу надаватимуть тим людям, які перебувають в лікарнях через аварію на нафтопроводі.

Як повідомляло агентство, 30 вересня у Надвірнянському районі Івано-Франківської області поблизу села Стримба стався порив нафтопроводу. Тоді постраждали дев’ять людей, п’ятеро госпіталізовані, з них двоє – діти. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла – понад 70% і вкрай важкий опіковий шок.

За фактом пошкодження нафтопродуктопроводу, яке спричинило нещасні випадки з людьми, призвело до пожежі, значного забруднення довкілля та інших тяжких наслідків, поліція відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-