Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: хлопчика у штучній комі перевозять до Львова

Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: хлопчика у штучній комі перевозять до Львова

Ексклюзив
Укрінформ
Одного з хлопчиків, які постраждали через порив Надвірнянського нафтопроводу на Івано-Франківщині, у штучній комі перевозять у Львівську лікарню.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном розповів генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник.

«Одну дитину сьогодні транспортуємо у Львів як проміжний етап лікування за кордоном. Стан дитини дуже тяжкий. Перевозимо нашим реанімобілем у супроводі лікарів та поліції. Дитина на штучній вентиляції легень, у штучній комі», – зазначив Мельник.

За його словами, йдеться про старшого, 11-річного, хлопчика, в якого близько 80% опіків 3-го і 4-го ступенів.

За словами Мельника, стан обох постраждалих дітей вкрай тяжкий. Івано-Франківські медики двічі оперували кожну дитину. Лікарям вдалося стабілізувати у них артеріальний тиск і роботу нирок.

Читайте також: Кількість постраждалих від займання нафтопроводу на Прикарпатті зросла до дев'ятьох

Як повідомляло агентство, 30 вересня у Надвірнянському районі Івано-Франківської області, поблизу с. Стримба, стався порив нафтопроводу. Тоді постраждали дев’ятеро людей, п’ятьох госпіталізувалиі, з них двоє – діти. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла – понад 70%, вкрай важкий опіковий шок.

За фактом пошкодження нафтопродуктопроводів, які спричинили нещасні випадки з людьми, призвели до пожежі, значного забруднення довкілля та інших тяжких наслідків, поліція відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-