На Закарпатті судитимуть священника УПЦ МП за підтримку російських загарбників

На Закарпатті судитимуть священника УПЦ МП за підтримку російських загарбників

Укрінформ
На Закарпатті перед судом постане священник УПЦ Московського патріархату, який пропагував комуністичні та ідеї тоталітарного режиму, а також підтримував армію Росії.

Про це повідомила у Фейсбуціобласна поліція, передає Укрінформ.

"Слідчі ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури скерували для судового розгляду матеріали кримінального провадження щодо злочину, у вчиненні якого обвинувачується настоятель храму Української православної церкви Московського патріархату", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці у ході досудового розслідування встановили, що чоловік через соціальні мережі поширював ілюстративні матеріали із зображеннями комуністичної символіки та спонукав свою немалу аудиторію до підтримки впровадження в Україні тоталітарного режиму.

Крім цього, зазначають в поліції, фігурант неприховано виправдовував агресію російських загарбників проти українського народу та підтримував країну-агресора.

"Проросійські наративи у дописах підтвердила і судова мистецтвознавча експертиза, яку правоохоронці ініціювали для об’єктивного аналізу виявленого контенту. Антиукраїнську позицію священника засвідчили речові докази, які правоохоронці вилучили у ході санкціонованих судом обшуків за місцем проживання та проведення богослужінь священником", - повідомили в поліції.

Зазначається, що вдома та в храмі слідчі знайшли брошури та книги російських авторів, які виправдовують збройну агресію Росії проти України та заохочують ідею насильницького захоплення території інших держав, серед яких і Україна.

Читайте також: У Херсоні викрили священника УПЦ МП, який торгував зброєю та боєприпасами

Серед знайденої поліграфічної продукції виявлено також роздруківки з піснями, що прославляють здобутки російських загарбників, а також публікації молитов зі згадками патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який дає благословення російським військовим на убивства українців.

Священнику інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, на Буковині передали до суду справу щодо розпалювання міжрелігійної ворожнечі митрополитом УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-