Бойовика з угруповання «Сомалі» засудили до12 років в’язниці

Бойовика з угруповання «Сомалі» засудили до12 років в’язниці

Укрінформ
У Житомирі до 12 років ув’язнення засудили жителя Донеччини, який у 2014 році добровільно приєднався до лав незаконного збройного формування «Сомалі», й продовжує воювати на боці Росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Житомирській області.

«У Житомирі за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено навідника гармати так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «Сомалі»), який продовжує воювати на боці окупаційного режиму Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

За даними досудового слідства, зловмисником є 52-річний уродженець Ростовської області, який у свої свідомі роки жив та працював у Макіївці. Весь час він активно підтримував ідеї та погляди «руского міра» й у 2014 році добровільно приєднався до лав підконтрольного РФ незаконного збройного формування «Сомалі». У його складі чоловік пройшов спеціальну бойову підготовку, обійняв посаду «навідника гармати» та отримав псевдозвання «старший прапорщик».

Читайте також: СБУ затримала в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»

Зазначається, що з того часу бойовик виконує злочинні накази окупантів, пов’язані із захопленням територій України та обстрілами позицій ЗСУ. За це він отримав ряд псевдонагород від керівників так званої «днр». Нині чоловік продовжує брати участь у безуспішному збройному протистоянні Силам оборони України на Донеччині.

Постановою слідчого СБУ бойовика оголошено у розшук. До нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-