СБУ затримала в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»

СБУ затримала в Одесі розвідника російського угруповання «Призрак»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Одесі розвідника російського терористичного угруповання «Призрак», який брав участь у захопленні Лисичанська та інших населених пунктів Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зловмисником є місцевий житель – ідеологічний прихильник кремлівського режиму. Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь РФ.

Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він утік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, з червня 2014 по 2016 рік зловмисник чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям Збройних сил України, задіяним у проведенні Антитерористичної операції, брав участь у збройному протистоянні у Лисичанську з метою утримання міста під контролем незаконних збройних формувань РФ і захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на Луганщині.

Внаслідок успішного виконання покладених на нього завдань був призначений на посаду "командира розвідувальної роти 14-го батальйону територіальної оборони “Призрак”.

З того часу фігурант під псевдонімом “Санта” воював проти українських військ на сході України, у тому числі в районі Бахмутської траси.

Однак згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію і повернувся до Одеси.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника в Одесі виявили фотоматеріали із доказами його перебування у складі терористичної організації “ЛНР”.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Читайте також: СБУ затримала поплічника ватажка «ДНР» під час спроби втечі до Придністров’я

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів, у тому числі контакти колишнього бойовика з діючими учасниками загарбницьких угруповань РФ.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині заочно оголосили підозру бойовику незаконного збройного формування “Призрак” із позивним “Шаман”, який катував тероборонівців під час тимчасового захоплення населених пунктів області.

Фото: СБУ / ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-