У трьох громадах Хмельниччини за підтримки U-LEAD створили плантації енергетичної верби й тополі

У трьох громадах Хмельниччини за підтримки U-LEAD створили плантації енергетичної верби й тополі

Укрінформ
У Берездівській, Крупецькій та Ганнопільській громадах Хмельницької області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та ГО «Хмельницький енергетичний кластер» на 6 гектарах комунальних земель висадили понад 100 тисяч саджанців енергетичної верби й тополі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці, такі материнські плантації стануть розсадою для промислових, які забезпечать сировиною для опалення комунальні заклади громад.

«Це власне надійне джерело сировини гарантує енергетичну безпеку громад і стабільну роботу їхніх комунальних закладів взимку. Окрім того, за попередніми розрахунками «Хмельницького енергетичного кластера», власна сировина буде коштувати на 50% дешевше від ринкової ціни. Тож, окрім енергетичної незалежності, громади також зекономлять бюджетні кошти на опаленні комунальних закладів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Берездівська, Крупецька та Ганнопільська громади в межах проєкту отримали щепорізи під трактори для подрібнення біомаси. Їх вже активно використовують працівники комунальних господарств, готуючись до опалювального сезону.

Читайте також: Три громади презентували успішні практики використання відновлювальних джерел енергії - U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-