Для «голосування» на псевдовиборах у Маріуполі людей  шукали на пляжах - Андрющенко

Для «голосування» на псевдовиборах у Маріуполі людей шукали на пляжах - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі людей для участі в “голосуванні” на псевдовиборах шукали навіть на пляжах.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“Явка, за їхніми (окупаційної адміністрації - ред.) твердженнями, перевалила за 50%. Це відверта брехня, тому що насправді вони навіть на пляжах шукають людей, щоб умовити їх поставити “галочку”, що вони “проголосували”. Не вистачає їм людей, справжніх маріупольців, щоб зробити відповідну картинку “виборів”. Вони завезли близько 300 тис. “бюлетенів” на місто, де мешкає 80 тис. умовних виборців. Тому все одно малювати (результати - ред.) - нема різниці, 200 чи 250 тис., вони цю “роботу” зроблять. Результати абсолютно передбачувані”, - сказав Андрющенко.

Читайте також: У Сімферополі активісти зривають з «виборчих дільниць» і спалюють російські прапори

Він наголосив, що псевдовибори проходять фактично під дулами автоматів, також у місті тривають “зачистки” - арешти людей, яких підозрюють у передачі інформації про організацію “виборів”.

Крім того, не обійшлося без шантажу щодо працівників бюджетної сфери, зокрема, комунальників: їх змусили проголосувати на дільницях ще 9 вересня.

Водночас мобільні “дільниці”, які їздили дворами напередодні, аби не заганяти силоміць людей на стаціонарні “дільниці” та не створювати напруги в суспільстві, не спрацювали, як очікувалося. В неділю на “дільниці” взагалі не могли зібрати людей.

Читайте також: Псевдовибори у Маріуполі: росіяни проводять зачистку населення та обшуки авто із собаками

Як повідомлялося, на так званих виборчих дільницях у тимчасово захоплених районах Луганської області російські загарбники обшукували всіх, хто прийшов взяти участь у псевдовиборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-