Одесити знову мітингують під мерією - Труханов вийшов до людей уперше за вісім днів

Одесити знову мітингують під мерією - Труханов вийшов до людей уперше за вісім днів

Відео
Укрінформ
Біля Одеської мерії знову зібралися одесити, які вимагають владу перерозподілити кошти та спрямувати ненагальні витрати з бюджету на допомогу ЗСУ. До людей уперше за вісім днів пікету вийшов мер Геннадій Труханов.

Про це повідомив у Фейсбуці учасник акції Володимир Самайчук, передає Укрінформ.

Люди звернулися до мера Одеси з проханням об’єднати зусилля волонтерів та влади для максимального забезпечення воїнів усім необхідним.

«Я хочу, щоб відбувався діалог та ми почули один одного. А ви як програму включили «відмінити тендер», - відповів Труханов.

Також він почав розповідати про особливості держзакупівель та специфіку виконання робіт з облаштування бомбосховищ.

«Коли почалося повномасштабне вторгнення, хлопці були роздягнені. Треба було терміново купувати засоби захисту. Ми купили у Польщі броньовану сертифіковану сталь, пошили тут плитоноски. Будь ласка, підозра. Ви купили не там, можна було придбати дешевше. Сталь – сертифікована і буде захищати бійця, а не те, якби купили якусь залізяку, але дешевше. Шість місяців розбиралися. І так по всіх пунктах», - розповів Труханов.

Міський голова додав, що наразі в Одесі активно проходять роботи з облаштування сховищ у закладах освіти. За словами мера, цей процес затяжний, адже для того, щоб безпосередньо розпочати будівельні роботи, треба узгодити купу бюрократичних питань.

Труханов зазначив, що в інших містах України, як і в Одесі, також активно проводяться роботи з благоустрою.

«Проїжджав Знам’янку на Кіровоградщині. Все робиться! Відбійники робляться, перехрестя ремонтують, розмітку наносять. У Дніпрі - все робиться. Кажуть, що непотрібно висаджувати квіти. Але це релакс, це теж реабілітація», - сказав Труханов.

У свою чергу люди повторно звернулися до Труханова з питанням, чи можна буде сказати, що найближчим часом не будуть проводитися тендери на речі, які зі сторони суспільства вважаються недоцільними, наприклад, ремонт ТЮГу за 30 млн.

«А що вам ТЮГ? Це надуманий резонанс. Це взагалі питання не до мене, адже ця будівля перебуває в обласній власності. Чим ТЮГ вам заважає? Діти туди ходять, а там дах прогнувся. Якби я тримав гроші у руках та вирішував, на військових вони підуть, чи на ТЮГ, то я б зрозумів ваш протест. Але питання так не стоїть», - сказав Труханов.

Читайте також: Труханов: Одесити не просто ненавидять росіян, а зневажають

Мер наголосив, що на запити, які отримало місто від військових, у бюджеті закладені кошти.

«Гроші є. Цього тижня у нас буде спілкування з командувачами, я хочу почути, які потреби у нас є», - додав Труханов.

Як повідомляв Укрінформ, одесити протягом тижня виходять до стін мерії із закликом витрачати бюджетні кошти на потреби ЗСУ, а не на ремонт вулиць та фасадів. Ініціювала пікети голова БФ «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова. В перші дні на протести збиралося близько 50 одеситів, але у День міста, 2 вересня, до мерії вийшло понад 300 містян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-