На Хмельниччині ще одна парафія перейшла з УПЦ МП у підпорядкування ПЦУ

На Хмельниччині ще одна парафія перейшла з УПЦ МП у підпорядкування ПЦУ

Укрінформ
На Хмельниччині парафія Свято-Покровської парафії села Адамівка Хмельницького району вийшла з підпорядкування УПЦ Московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

Про це у Фейсбуці повідомляє Хмельницька єпархія ПЦУ, передає Укрінформ.

«Православна Церква України на Хмельниччині поповнилась ще однією парафією. 1 вересня 2023 року, в Єпархіальному управлінні Хмельницької єпархії, єпископ Павло прийняв уповноважених громадою парафіян Свято-Покровської парафії села Адамівка Хмельницького району Хмельницької області», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Кам'янці на Черкащині не залишилося церков Московського патріархату

Згідно з повідомленням, після проведення загальних зборів вказана релігійна громада переважною більшістю голосів парафіян ухвалила рішення про вихід з підпорядкування московському патріархату та приєднання до Православної церкви України.

Зазначається, що на прохання людей керуючий Хмельницькою єпархією - Преосвященний єпископ Павло офіційно прийняв парафію до складу ПЦУ та засвідчив це відповідним документом.

Як повідомлялось, на Хмельниччині з 11 по 18 серпня 2023 року зареєстрували статути чотирьох релігійних громад Православної церкви України, які раніше підпорядковувалися УПЦ Московського патріархату. Загалом, починаючи із 2014 року, на Хмельниччині до ПЦУ перейшли понад 250 релігійних громад та 20 священників УПЦ (МП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-