У Кам'янці на Черкащині не залишилося церков Московського патріархату

У Кам'янці на Черкащині не залишилося церков Московського патріархату

Укрінформ
У місті Кам'янка Черкаської області місцева церковна громада вирішила перейти із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Громада Миколаївської церкви в Кам'янці Черкаської області 24 серпня провела збори й одноголосно вирішила перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

"Зібралося 125 парафіян. Обрали голову, секретаріат і лічильну комісію. За перехід від УПЦ МП до лав ПЦУ проголосували одноголосно. Тепер подаватимуть документи на реєстрацію в Черкаси. Священника Московського патріархату на зборах не було — він їх проігнорував", — розповів кореспондентові агентства редактор місцевої газети "Трудова слава" Віталій Іванченко.

Читайте також: Чоловічий монастир ПЦУ на Прикарпатті відмовився перейти на новий церковний календар

Кам'янка — колишній райцентр Черкаської області. В місті є три православні церкви. Два належать ПЦУ, а Миколаївська церква — УПЦ Московського патріархату. 

Місто — визначний туристичний центр Черкащини. Тут відкрито пам'ятники героям Холодного Яру, функціонував музей Пушкіна та Чайковського, зберігся грот декабристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-