У Харкові навчальний рік розпочався в метро

У Харкові навчальний рік розпочався в метро

Відео
Укрінформ
Перший дзвоник у Харкові пролунав у метро.

Відео зі свята опублікував у Телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

“Створення всіх умов для проведення повноцінного освітнього процесу в метро менш ніж за місяць — чергова гучна заява усьому світові про непереборну жагу харківʼян вчитися і розвиватися. За будь-яких обставин”, - зазначив Терехов.

Він додав, що пишається харківськими незламними школярами та вірить, що цей рік буде переможним для всіх.

“Чекаю на той час, коли загальноміську лінійку ми проведемо разом на Майдані Свободи!” - наголосив міський голова.

Як раніше повідомляли у міськраді, для навчання школярів на станціях Харківського метрополітену облаштували кабінети для 60 класів. Тричі на тиждень офлайн там навчатиметься понад 1 тис. школярів. У класах облаштували системи рекуперації повітря, освітлення та туалетні кімнати. До станцій метро дітей у супроводі поліції підвозитиме шкільний автобус. Крім того, учнів безкоштовно годуватимуть.

Міський голова зауважив, що класи "метрошколи" зможуть прийняти всіх охочих, їх облаштовуватимуть за всіма нормами і надалі. Також, за словами мера, паралельно триватимуть роботи з будівництва бомбосховищ у школах, які відповідатимуть оновленим ДБН.

За інформацією міськради, до Харкова станом на серпень 2023 року повернулося 40% учнів шкіл міста. 1 вересня 2022 року в місті перебувало 25-27% дітей. Водночас 36% школярів залишаються за кордоном. Також повертаються до міста вчителі. Якщо на 1 вересня минулого року в місті працювало 53% педагогів, то зараз - 68%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-