На Буковині школярка відрізала своє волосся, аби допомогти ЗСУ

На Буковині школярка відрізала своє волосся, аби допомогти ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області 13-річна дівчинка Діана Ганіна із села Росошани відрізала свою густу 60-сантиметрову косу та передала виручені за волосся 5 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Відповідний допис про вчинок юної школярки оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці волонтерка Олена Троян, передає Укрінформ.

"Плачу... Діана Ганіна з с.Росошани Кельменецького району сьогодні мене розчулила до сліз... Дівчинка відрізала своє прекрасне волосся для потреб ЗСУ. Юна патріотка передала 5 000 грн для воїнів. Безмежно вдячна тобі, дитино", - написала волонтерка.

Як розповіла у коментарі кореспондентові Укрінформу мама дівчинки Людмила Ганіна, її донька вирішила зробити такий вчинок вже давно. Але чекала слушної миті.

"Насправді, вона ще до повномасштабної війни вирішила, що хоче комусь допомогти таким чином. Але потім почалася війна і ми якось не піднімали цю тему. Та нещодавно вона мені сказала: "Мамо, давай підстрижемо волосся, а гроші віддамо на ЗСУ". Ну, я не заперечувала", - сказала жінка.

Читайте також: Рекорд України: у Києві волонтери розгорнули найбільшу маскувальну сітку

За її словами, донька не жалкує про відрізану косу і посміхалася у перукарні, на відміну від майстрині, яка ледве стримувала сльози. Довжина волосся становила понад 60 сантиметрів. Його відрощували змалечку, час від часу, підстригаючи кінці.

"У нас тато дуже любить її волосся. Він був проти спочатку. Але ми його переконали, що це йде на хорошу справу, то він погодився", - додала Людмила Ганіна.

Гроші від вирученого волосся передали знайомим волонтерам, які придбають за них необхідні для наших військових речі.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення Чернівецька громада виділила з міського бюджету 502 мільйони гривень на потреби ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-