Загарбники придушують проукраїнські настрої на захоплених територіях — Маляр

Загарбники придушують проукраїнські настрої на захоплених територіях — Маляр

Укрінформ
На тимчасово захопленій території України росіяни намагаються дедалі більше посилювати заходи з недопущення поширення проявів проукраїнських настроїв серед населення.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

За її словами, з цією метою російські загарбники вдосконалюють практику постійного та ситуативного реагування на прояви патріотично налаштованих громадян шляхом застосування планових та раптових перевірок і репресивних заходів та спеціальних пропагандистських акцій.

Читайте також: Загарбники посилили перевірки на блокпостах у Мелітополі

Так, із початку серпня цього року росіяни на тимчасово захопленій території Запорізької області активізували запровадження грантової російської програми “Росія: країна можливостей”, яка під виглядом пошуку та підтримки талановитої місцевої молоді передбачає агресивне нав’язування їй проросійських та антиукраїнських настроїв.

Крім того, представники ФСБ РФ активізували пошук проукраїнськи налаштованих місцевих громадян.

Читайте також: Окупанти зламали кілька проукраїнських Teлеграм-каналів Мелітополя

Як зауважила Маляр, із цією метою було збільшено кількість мобільних блокпостів, на яких російські військовослужбовці ретельно перевіряють мобільні телефони та наявність у цивільних осіб сім-карток українських операторів.

Водночас російські загарбники час від часу, без попередження, забороняють переміщення громадян у населених пунктах, в яких виявляють ознаки проукраїнських настроїв населення.

Читайте також: У Криму за проукраїнську акцію затримали 15-річну дівчину - ЗМІ

Так, 24 серпня цього року було раптово введено заборону на в’їзд і виїзд громадян у населеному пункті Великі Копані на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Підставою для проведення блокування населеного пункту стало нібито виявлення державної української символіки.

Читайте також: Прокуратура АРК розслідує 127 справ через незаконні арешти у Криму за проукраїнську позицію

Як повідомляв Укрінформ, у Мелітополі та районі на блокпостах загарбники посилили перевірки. Зокрема, перевіряють телефони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-