Чоловічий монастир ПЦУ на Прикарпатті відмовився перейти на новий церковний календар

Чоловічий монастир ПЦУ на Прикарпатті відмовився перейти на новий церковний календар

Укрінформ
На Прикарпатті чоловічий Свято-Троїцький монастир ПЦУ, що у Бані Березові Косівського району, відмовився перейти на новий церковний календар.

Про це повідомляє офіційний сайт монастиря, передає Укрінформ. 

«На Духовному соборі Свято-Троїцького чоловічого монастиря було прийнято рішення - що намісник та братія обителі не підтримує так звану календарну реформу та не переходить на новий календар», - йдеться у повідомленні монастиря. 

В обителі переконані, що святкування за Юліанським календарем дуже довго допомагало українцям зберегти свою окремішність, ідентичність, наочно бути іншими від католиків-поляків.

«А коли в 1918 році антицерковна радянська влада прийняла Григоріанський календар, то збереження Церквою Юліанського було своєрідним опором їй», - запевняють у монастирі. 

На переконання братії, Юліанський календар не є досконалим, але й жодного іншого досконалого не існує.

Читайте також: Перехід на новоюліанський календар не вплине на дату святкування Великодня - Епіфаній

У монастирі стверджують, що внаслідок переходу на новоюліанський календар пропадуть деякі свята, зокрема, Петрівський піст. 

Як повідомлялося, Православна церква України 27 липня офіційно затвердила перехід на новоюліанський календар, яким користується низка православних церков на Заході. За ним Різдво відзначають 25 грудня. У церковній системі 1 вересня 2023-го починається відлік нового церковного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-