Для проєкту з оцінки антикорупційної системи обрали три громади

Для проєкту з оцінки антикорупційної системи обрали три громади

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з ПРООН в Україні визначило три територіальні громади Луцька, Хмельницького та Калуша, які візьмуть участь у пілотному проєкті з оцінки стану антикорупційної системи.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства відновлення у Фейсбуці.

«Сталий регіональний розвиток та відновлення неможливі без впровадження актуальних антикорупційних політик і програм, які відповідають стандартам ЄС і всього цивілізованого світу. Це непроста робота, особливо в умовах широкомасштабної війни, тому ми залучаємо до роботи з громадами фахові команди підтримки. Робота команд дозволить не тільки покращити антикорупційні стандарти й практики, а й посилити спроможність громад в цілому», - зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

Реалізація проєкту передбачає проведення оцінки корупційних ризиків у громадах Луцька, Хмельницького та Калуша. За його результатами будуть розроблені чи оновлені антикорупційні програми територіальних громад. Проєкт допоможе громадам підвищити інвестиційну привабливість, забезпечити прозоре управління, а також підвищити довіру громадян до органів місцевого самоврядування.

Читайте також: U-LEAD: У боротьбі з корупцією задача партнерів України – доброчесне використання допомоги

Як повідомлялося, Міністерство відновлення та Рада Європи співпрацюватимуть у напрямку реалізації Дорожньої карти з доброго демократичного врядування в Україні в частині місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-