У храмі деокупованого Лимана вперше відбулося богослужіння ПЦУ

У храмі деокупованого Лимана вперше відбулося богослужіння ПЦУ

Фото
Укрінформ
У деокупованому Лимані Донецької області в будівлі храму вперше відбулося богослужіння Православної церкви України.

Про це повідомили в Донецькій облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«У деокупованому Лимані Донецької області в будівлі храму вперше відбулося богослужіння Православної церкви України, яке очолив єпископ Донецький і Слов’янський Сава (Фризюк), якому співслужили військові капелани ПЦУ Донецько-Маріупольської єпархії», - йдеться у повідомленні.

Після богослужіння було проведено молебень за Україну та всіх, хто зараз її боронить, перебуває у ворожому полоні та всіх, хто віддав життя за Батьківщину.

«Перше храмове богослужіння Православної церкви України - це дійсно надзвичайно важлива подія та історично-важливий момент як для самої Лиманської громади, так і для області загалом», - підкреслили в ОДА.

Зазначається, що духовенство Православної церкви України проводить богослужіння по всій території області, здійснює душпастирську роботу, займається гуманітарною діяльністю, проводить обрядові дії після ексгумації та поховання, приділяючи особливу увагу деокупованим населеним пунктам і громадам на лінії фронту.

Читайте також: Храм у Бородянці, де за окупації було влаштовано катівню, перейшов до ПЦУ

Як повідомлялося, керівник Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що влада регіону сприятиме діяльності Православної церкви України. Триває процес переходу Святогірської Лаври до ПЦУ.

ЗСУ звільнили Лиман від російських загарбників у жовтні 2022 року. Нині місто постійно зазнає ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-