У Херсонській МВА запевнили, що готові як до внутрішнього, так і зовнішнього аудиту

У Херсонській МВА запевнили, що готові як до внутрішнього, так і зовнішнього аудиту

Укрінформ
Херсонська міська влада відкрита до проведення як внутрішнього, так і зовнішнього аудиту витрат і наданої місту допомоги.

Про це заявив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко на Форумі доброчесних громад, який відбувся у Києві за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», передає кореспондент Укрінформу.

"...Ми хочемо бути максимально відкритими для всіх антикорупційних органів. Не тільки щоб були внутрішні аудити - ми готові і до зовнішніх аудитів допомоги міжнародних партнерів. Ми готові підписувати будь-які документи з метою повного контролю витрат коштів військовою адміністрацією, та й усією територіальною громадою", - заявив Мрочко.

Він зазначив, що міськадміністрація намагається максимально інформувати громаду про витрачені кошти.

За словами Мрочка, Херсонська громада є однією з тих, що найбільше потерпають від дій загарбників. "Постійно йдуть обстріли, кожного дня є руйнування і поранені громадяни. Жодного дня не було такого, щоб росіяни не обстрілювали нашу громаду", - сказав посадовець.

Водночас він наголосив, що складна ситуація не дає права громаді та місцевим керівникам на будь-які корупційні прояви.

Читайте також: Культура доброчесності має стати невід'ємною частиною місцевого самоврядування - U-LEAD

"Незалежно від того, якою буде ситуація і як би важко не було нашій громаді, контроль антикорупційного законодавства і доброчесності повинні бути в першу чергу. Суд повноцінно працює на території Херсонської громади, органи слідства, прокуратури також працюють. Вважаю, що це є одним з проявів контролю за антикорупційним законодавством. Впевнений, що необхідно вживати всіх заходів за допомогою міжнародних партнерів, незважаючи на складну ситуацію в наші громаді ", - сказав очільник МВА.

Він також підкреслив, що громада відкрита для спільних проєктів, у тому числі з міжнародними партнерами, не тільки щодо відновлення, а й щодо запровадження принципів прозорості та доброчесності.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-