Росіяни вивезли до військової академії в Костромі близько 80 старшокласників з Луганщини - ОВА

Росіяни вивезли до військової академії в Костромі близько 80 старшокласників з Луганщини - ОВА

Укрінформ
Російські загарбники вивезли до військової академії у Костромі близько 80 старшокласників з тимчасово захоплених територій Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Викрадені діти зараз проходять "військові збори" на полігоні Академії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ, що розташований у Костромській області, отримуючи чергову порцію пропаганди ворога, підкреслили в ОВА.

Як ідеться в повідомленні, на тимчасово захопленних територіях породіллям відмовляють в оформленні виплат, якщо в них немає паспорта РФ.

"Незважаючи на те, що всі новонароджені, згідно з окупаційним законодавством, вважаються громадянами РФ, отримати виплати на них батьки не можуть. Таким чином противник вдається до ще одного тиску для примусової паспортизації", - наголосили в ОВА.

Через міграцію росіян у захоплених містах зростає рівень злочинності. "Один із прикладів – Довжанськ, куди приїжджають жителі Тиви та Бурятії. Там стрімко зросла кількість крадіжок. Більшість справ залишається без уваги місцевих "правоохоронців", - зазначили в ОВА.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, росіяни не зменшують тиск з неба, по десять і більше разів на добу застосовують авіацію. "Регулярно дістається деокупованим селам. Вчора – Невському, Новолюбівці та Білогорівці. У двох із них залишається достатня кількість цивільних. До речі, днями туди доставили продукти харчування – вдячний волонтерам за допомогу. Незважаючи на небезпеку і ускладнену логістику, ми не залишаємо місцевих жителів наодинці – вони постійно отримують все необхідне", – наголосив Лисогор.

Читайте також: Ворог постійно обстрілює деокуповані села й селища Луганщини - Лисогор

Невське та Білогорівка також зазнали артилерійських обстрілів з боку росіян, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Лисогора, загарбники сильно перебільшують показники "паспортизації" на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-