Священник із Флориди допомагає у Львові сім’ям, постраждалим від війни

Священник із Флориди допомагає у Львові сім’ям, постраждалим від війни

Фото
Укрінформ
Благодійник із Флориди Фам Трі, римо-католицький священник в'єтнамського походження, який свого часу сам був біженцем, від початку війни в Україні, передав нужденним сім’ям Львівської громади допомоги на суму $20 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Відчуваю, що така моя місія – приїжджати туди, де багато суму і є потреби. Кошти, якими я допомагаю тим, хто потребує, це заощаджені мною із зарплатні. Я не оголошую зборів серед парафіян. Вважаю це своїм внеском у спокій та мир на Землі», - розповів Фам Трі.

Священник із Флориди другий рік фінансово підтримує у Львові сім’ї, що постраждали від війни / Фото із сторінки Львівської міської ради

Багато років поспіль священник їздив у В'єтнам, допомагав прокаженим. Коли в Україні почалася повномасштабна війна, він приїхав до нашої країни. І вже другий рік адресно допомагає українцям, які постраждали. Торік приїжджав до Львова з допомогою для закладів міста. На одному із заходів діти, про яких дбає команда управління «Служба у справах дітей», подарували отцю прапор із відбитками своїх рук та  записаними мріями про мир. Фам Трі особисто передав цей прапор Папі Римському Франциску.

«Передаючи цей прапор, я розповідав Папі про ті емоції та ті дитячі мрії, в яких звучало єдине – мирне небо! Папа був зворушеним», - каже отець.

Під час нинішнього візиту Фам Трі з друзями відвідали: Центр матері та дитини «Незламні матусі»; сім'ю, у якій бабуся виховує п’ятьох онуків – їхній батько загинув на війні; родину, домівка якої була зруйнована ракетним ударом – там бабуся виховує трьох дітей-сиріт; Центр опіки сиріт. Окрім цього, на прохання львівської 125-ї бригади територіальної оборони, благодійник профінансував автоперевезення із прифронтових міст для дітей та їхніх мам, яких запрошено на відпочинок до Хорватії.

Читайте також: Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

«Мені так хотілось кожного з цих людей обіймати багато-багато разів. Це неймовірно сильні люди. Так, на їхню долю випали великі випробування, а наше завдання – допомогти, підтримати, втерти їхні сльози», - додав благодійник.

Отець Фам Трі планує приїжджати в Україну, допоки триватиме війна і в його добрих справах буде потреба.

Як повідомляв Укрінформ, українська співачка Тіна Кароль передала Папі Римському щоденник 9-річного хлопчика із Маріуполя, який описував своє життя у підвалі під час захоплення міста російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-