Рекорд України: восьмирічна жителька Ужгорода продекламувала найдовшу скоромовку

Рекорд України: восьмирічна жителька Ужгорода продекламувала найдовшу скоромовку

Фото, відео
Укрінформ
В Ужгороді восьмирічна Кіра Касинець продекламувала найдовшу скоромовку у світі, таким чином установивши рекорд України, та розпочала збір коштів на дрон для ЗСУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила промоменеджерка Галина Гузьо.

«Дорослий вчинок талановитої дитини. Восьмирічна Кіра Касинець з Ужгорода не вперше вражає Україну та світ своїми ораторськими здібностями. А от рекорд встановлює вперше. Дівчинка продекламувала напам’ять найдовшу скоромовку у світі, яка складалася із 1035 слів. На це Кірі знадобилося аж 6:23:95 хв. Встановлення унікального рекорду України відбулося наживо - у прямому ефірі телеканалу ТРК «Київ». Рекорд зафіксували в Національному Реєстрі Рекордів України», - повідомила Гузьо.

Організатори події додають, що цей рекорд має важливу мету. Так маленька Кіра Касинець намагається привернути увагу громадськості і закликати людей не втомлюватись допомагати Збройним Силам України й усім, хто постраждав від воєнної агресії російських окупантів та потребує підтримки.

«Я довго думала, як можу особисто допомогти нашим захисникам. У мене було мільйон ідей. Допоки, нарешті, не придумала вивчити напам’ять ду-у-у-у-уже довгу скоромовку. Приготуйтесь – вона дійсно безкінечна… Якщо вважатимете, що мій рекорд вартий вашого донату, я буду безмежно щаслива!», - зазначила рекордсменка.

Декламуючи довжелезну україномовну скоромовку, дівчинка закликала людей донатити на дрон. Мова про DJI Mavic 3 FMC, вартість якого - 110 тисяч гривень. Усе, що буде пожертвувано в рамках рекорду Кіри, буде передано на закупівлю «пташки» до фонду Guzema Foundation, який заснований Валерією Гуземою та здійснює постійну допомогу військовим та лікарням.

Читайте також: У Львові створили найбільший в Україні тризуб з пасок

Кіра Касинець - переможниця багатьох конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів із ораторського мистецтва й вокалу. Тренуватися перед рекордом дівчинці допомагала педагог з риторики Наталія Якушко. На підготовку пішли близько двох місяців.

Як повідомляв Укрінформ, спортсменка з Подільська Софія Тепла вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса, виконавши віджимання у потрійній гімнастичній складці на одних руках 21 раз за 30 секунд. Уперше дівчина встановила світовий рекорд, який внесли до Книги рекордів Гіннеса, у лютому 2022 року у номінації "Мінімальний час подолання дистанції 20 метрів contortion roll. Тоді спортсменці було 11 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-