На Закарпатті депутат з Луганщини «наварив» на ремонті доріг ₴9,5 мільйона - поліція

На Закарпатті депутат з Луганщини «наварив» на ремонті доріг ₴9,5 мільйона - поліція

Укрінформ
У Закарпатській області правоохоронці повідомили про підозру депутатові однієї з райрад Луганщини у заподіянні державі збитків на 9,5 млн грн.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області, передає Укрінформ.

«На Закарпатті поліція заблокувала схему незаконного виведення та привласнення державних коштів, яка була пов’язана з ремонтом автомобільних доріг у регіоні. Правоохоронці встановили, що директор фінансово-промислової групи підприємства-підрядника, який є чинним депутатом однієї з районних рад Луганської області, незаконно виводив та привласнював кошти з державного бюджету. Мова йде про загальну суму в розмірі 9,5 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

За версією правоохоронців, у документах суб’єктів, з якими співпрацював зловмисник, він указував себе головним бухгалтером, що дозволяло контролювати усі дії залучених до справи фінансистів.

Читайте також: Директора «Київбудреконструкції» підозрюють у розкраданні на ремонті ліфтів

"Таким чином чоловік мав змогу впливати на товариства, які брали участь у публічних закупівлях, та спонукати їх до подачі тендерних пропозицій із заниженою вартістю. Водночас обсяги виконаних робіт з поточних та капітальних ремонтів на Хустщині він завищував. Надалі різницю між виділеними державою коштами та реально використаними грошима на ремонт дорожнього покриття підозрюваний перераховував на рахунки наближених до нього осіб, після чого привласнював", - заявляють у поліції.

Слідчі повідомили депутатові про підозру за кількома статтями КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення). Суд розглянув клопотання сторони обвинувачення щодо взяття зловмисника під варту, але обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Читайте також: Ексдиректора аеропорту «Ужгород» підозрюють у недбалості ціною ₴7,5 мільйона

Як повідомлялося, СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину в розкраданні понад 24 млн грн бюджетних коштів на ремонтах об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-