Ексдиректора аеропорту «Ужгород» підозрюють у недбалості ціною ₴7,5 мільйона

Ексдиректора аеропорту «Ужгород» підозрюють у недбалості ціною ₴7,5 мільйона

Укрінформ
На Закарпатті прокуратура підозрює колишнього директора аеропорту "Ужгород" у причетності до розкрадання під час будівельних робіт 7,5 млн грн.

Про це повідомили в Закарпатській обласній прокуратурі, передає Укрінформ.

Досудовим розслідуванням установлено, що комунальне підприємство та підрядне товариство уклали договір на виконання реконструкції світлосигнальної системи аеродрому та системи її електропостачання. Загальна вартість проєкту становила майже 79 млн грн.

Під час будівництва підрядник за завищеною вартістю придбав спецобладнання, яке, до того ж, не відповідало вказаним у документації вимогам. При цьому вніс недостовірні дані до акту вартості вмонтованого устаткування. Тодішній керівник летовища, неналежно виконуючи службові обов’язки, погодив підроблений документ.

Унаслідок неправомірних дій збитки державному бюджету сягнули 7,5 млн грн.

"За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору аеропорту "Ужгород" у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК), а керівнику підрядного товариства – у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадань на Харківській залізниці, що могла зірвати поставки техніки на фронт

Зазначається, що суд вже обрав фігурантам запобіжні заходи. Попри позиції сторони обвинувачення, слідчий суддя взяв очільника товариства під домашній арешт, а екскерівнику аеропорту визначив заставу у розмірі 51 тис. грн. Прокуратура вже оскаржила це в апеляційному порядку.

На нерухоме майно підозрюваних накладено арешт.

Наразі у справі триває слідство, яке здійснює ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Фото: Голос Карпат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-