На Київщині затримали голову сільради та двох посадовців - вимагали хабаря від забудовника

На Київщині затримали голову сільради та двох посадовців - вимагали хабаря від забудовника

Фото
Укрінформ
У Київській області голову сільради, двох службовців та посередника викрили у вимаганні та одержанні $20 тис. хабаря від забудовника за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито сільського голову, двох службовців однієї з сільських рад Фастівського району Київщини та посередника.

За даними слідства, сільський голова, начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури, а також інспектор з благоустрою вимагали від забудовника хабар за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки. Для цього вони залучили посередника, який за грошову винагороду отримував неправомірну вигоду та здійснював передачу грошей і документів.

Правоохоронці затримали їх під час одержання 20 тисяч доларів США.

Читайте також: Начальник Тернопільської ОВА сприятиме слідству у справі про хабар на ₴2,4 мільйона

Також у ході слідства правоохоронці задокументували факт одержання службовцями сільради неправомірної вигоди в сумі 2500 доларів за присвоєння поштових адрес пʼяти об’єктам нерухомого майна.

Затриманим повідомили про підозру за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3,4 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3,4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на майно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу ГУ Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Читайте також: Заступника мера Чернігова відправили під арешт у справі про корупцію - у міськраді відреагували

Як повідомляв Укрінформ, голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам очільника Тернопільської обласної військової адміністрації 26 червня оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн грн. За даними НАБУ, посадовці також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які були виконані та прийняті в 2022 році.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-