Начальник Тернопільської ОВА сприятиме слідству у справі про хабар на ₴2,4 мільйона

Начальник Тернопільської ОВА сприятиме слідству у справі про хабар на ₴2,4 мільйона

Укрінформ
Тернопільська обласна військова адміністрація сприяє слідству у справі щодо хабаря у розмірі ₴2,4 мільйона, в отриманні якого підозрюють голову облради і двох заступників начальника ОВА.

Про це начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу. 

«Вчора проведені необхідні слідчі дії у порушеній кримінальній справі НАБУ. Обласна військова адміністрація сприяла проведенню слідчих дій. Також сьогодні ми надали ряд документів, які були затребувані працівниками НАБУ», - сказав Труш.

Він зазначив, що 26 червня працівники НАБУ проводили слідчі дії не лише в облраді, а й в ОВА. За його словами, все відбувалося «толерантно і спокійно; в нас жодних претензій немає, відповідно і в них теж».

Труш запевнив, що не має жодної толерантності до подібних злочинів. «Неважливо, чи ти волонтер-пройдисвіт, який заробляє десь нечесним шляхом гроші, чи ти державний службовець, чи ти посадова особа. Ми повністю сприяємо НАБУ, слідчим і Нацполіції у викритті таких людей», - заявив очільник ОВА.

Читайте також: Директор НАБУ розповів, як йому подзвонив Зеленський після затримання Князєва

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ймовірності його причетності до схеми, Труш заявив: «Якби я мав стосунок до цієї справи, я б тут не стояв. Якби я знав про цю схему, я б мав зразу заявити про неї».

Начальник ОВА додав, що слідство встановить, «хто винен, хто не винен і чи був взагалі цей злочин». 

Він також повідомив, що його заступники, які разом із головою облради підозрюються в отриманні хабаря у розмірі 2,4 млн грн, з березня в обласній військовій адміністрації не працюють і наразі є військовослужбовцями.

«Мої заступники, якщо ми про двох заступників, які учора були фігурантами, з березня місяця не мають трудових відносин жодних з ОВА», - сказав Труш.

Читайте також: Під час обшуку у голови Тернопільської облради виявили набої і предмети, схожі на вибухівку

За його словами, зазначені особи наразі є військовослужбовцями, і «вони є в ЗСУ».

Як повідомлялось, голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам очільника Тернопільської обласної військової адміністрації 26 червня оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн грн. За даними НАБУ, посадовці також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які були виконані та прийняті в 2022 році.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-