У Львові 9-річному хлопчику видалили пухлину завбільшки з футбольний м’яч

У Львові 9-річному хлопчику видалили пухлину завбільшки з футбольний м’яч

Фото
Укрінформ
Львівські хірурги провели 9-річному хлопчику операцію з видалення пухлини, яка сягнула завбільшки 25 сантиметрів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Пухлина нирки розміром із футбольний мʼяч заважала дихати 9-річній дитині. Утворення вразило легені та тиснуло на внутрішні органи. Від вбивчої пухлини хлопчика звільнили хірурги Лікарні Святого Миколая», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що хлопчика звати Шарбель. Донедавна він був абсолютно здоровим, навчався у школі, займався карате. Та два місяці тому мама помітила, що йому складно дихати. Тож вирішила виміряти в Шарбеля рівень насичення крові киснем. Показники виявилися занизькими. Батьки припустили, що це пневмонія і просто посеред ночі повезли сина в лікарню Святого Миколая.

Зробивши рентген легень і КТ, медики виявили у маленького пацієнта нефробластому - один із найпоширеніших видів раку нирки в дітей. 25-сантиметрова пухлина тиснула на інші внутрішні органи хлопчика та будь-якої миті могла спровокувати ниркову кровотечу. До того ж нефробластома встигла метастазувати в легені. Права була вже повністю заповнена вторинними пухлинами та зовсім не функціонувала. Ліва легеня працювала лише на 50%. Хлопчик був у дуже тяжкому стані. Йому терміново призначили хіміотерапія.

Читайте також: У Львові хірурги видалили жінці пухлину вагою 13 кілограмів

«Понад місяць Шарбеля лікували наші спеціалісти відділення онкогематології та імунології. За допомогою хіміотерапії їм вдалося більш ніж удвічі зменшити розміри пухлини. А легені дитини й зовсім звільнити від метастазів», - розповіли лікарі.

На сьомий тиждень перебування хлопчика в лікарні хірурги провели операцію. Втручання минуло успішно. А дослідження показало: лікарям вдалося повністю видалити пухлину. Нині Шарбель продовжує лікування хіміотерапією.

Як повідомляв Укрінформ, хірурги дитячої лікарні Святого Миколая у Львові прооперували 9-річну дитину, яка не могла дихати через патологічне звуження трахеї. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-