Руйнування будинків у підтопленій Голій Пристані катастрофічні, під завалами залишаються тіла

Руйнування будинків у підтопленій Голій Пристані катастрофічні, під завалами залишаються тіла

Укрінформ
Руйнування будинків у підтоплених частинах тимчасово захопленої Голої Пристані на Херсонщині катастрофічні, під завалами залишаються тіла загиблих.

Про це у Телеграмі повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Рівень води поступово спадає. Залишаються частково підтопленими східна, центральна та берегова частини міста Гола Пристань… Руйнація будинків в підтоплених частинах міста катастрофічна. Під завалами залишаються тіла загиблих», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Східному районі міста частково відновлено електропостачання. Каналізаційні системи центральної та східної частини міста затоплені, газо- та електропостачання в більшій частині міста відсутнє.

Читайте також: На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

Місцеві мешканці біля багатоповерхових будинків готують їжу на вогнищах у дворах.

У селі Кардашинка вода поступово сходить у напрямку кар'єру (лиману), до нього ще близько 300 метрів.

У Кардашинці та Коханах спостерігаються великі внутрішні руйнування у будівлях. Як підкреслюється, у будинках на глиняній основі є вимивання глини. Меблі та побутову техніку з будинків повиносило водою на подвір'я. На деяких вулицях будинки зруйновані повністю. Орієнтовну кількість зруйнованих будинків у цих населених пунктах зараз встановити неможливо.

У селах Велика та Мала Кардашинка рівень води тримається на рівні близько 1 м на шести вулицях. Велика Кардашинка затоплена орієнтовно на 35%, кількість зруйнованих будинків – орієнтовно 20%.

Читайте також: На Херсонщині енергетики повернули світло в село, яке було знеструмлене через підтоплення

Проводиться вивезення трупів загиблих тварин, але лише в тих районах, де можливий доступ.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-