На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

Укрінформ
У Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС залишаються підтопленими 20 населених пунктів, із них 17 - на тимчасово захопленій території.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє у Телеграмі.

"На ранок 21 червня спостерігається поступове зниження рівня води, що нині перебуває на позначці 0,25 м (з початку доби рівень знизився на 1 см)", - ідеться у повідомленні.

Підтоплені три населені пункти (595) будинків на правому березі річки Дніпро. На тимчасово захопленій території - 17 населених пунктів.

Читайте також: На Херсонщині завершили основні роботи з евакуації - ДСНС

Минулої доби рятувальники ДСНС відкачали понад 18,3 тис. тонн води з 223 підвалів та будинків. Від початку робіт - понад 182,3 тис. тонн з 795 будинків та підвалів. Підвезено понад 65 тонн води для громадян, а з початку робіт 554 тонни води.

Рівень води у Дніпрі у створі поста «Херсон» за добу знизився на 7 см і станом на 21 червня 2023 року становить 0,54 м за балтійською системою.

«Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі ДніпроГЕС дорівнює 12,77 м БС. За інформацією Укргідрометцентру у створі поста «Херсон» за добу рівень води знизився на 7 см. І станом на 8:00 21 червня становить - 0,54 м БС», – йдеться у повідомленні ПрАТ «Укргідроенрего» в Телеграмі.

На Миколаївщині станом на 08:00 21 червня залишаються частково підтопленими 8 городів у чотирьох населених пунктах Баштанського району.

Як повідомила ДСНС, рятувальники впродовж доби продовжували відкачувати воду у дев’яти населених пунктах області, підтоплених після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Читайте також: Загарбники привласнюють гуманітарну допомогу постраждалим у підтоплених Олешках

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області тривають рятувальні роботи й евакуація населення з місць затоплення, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС, який у ніч проти 6 червня здійснили російські війська. Кількість загиблих наразі становить 21 особу, з них 5 громадян загинули через прицільні постріли росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-