В Одесі російська ракета пошкодила Музей цікавої науки

В Одесі російська ракета пошкодила Музей цікавої науки

Укрінформ
В Одесі внаслідок нічної ракетної атаки пошкоджено Музей цікавої науки та два заклади вищої освіти.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство освіти і науки повідомляє у Телеграмі..

“Уже два з п’яти наявних музеїв цікавої науки в Україні пошкоджені ворогом. Частина експонатів з одеського музею вціліла — їх раніше евакуювали за підтримки МАН. Але є і такі, що не можна було вивезти без пошкоджень: “Дзеркальний лабіринт”, “Велика котушка Тесли”, “Центробіжна карусель”, власний планетарій та дві лабораторії – вони постраждали. Більшість експонатів музею створили одеські винахідники. Зруйновано результати невтомної праці багатьох людей та місце натхнення і розвитку дітей”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ракетний удар по Одесі: четверо працівників зруйнованого підприємства - у критичному стані

Як зазначили у Міносвіти, “ми обов’язково все відновимо. У планах – розбудувати мережу музеїв науки в Україні. Нині вже зроблені перші кроки, й незабаром матимемо музей науки, що “подорожує” країною. Для цього 11 червня МАН та ЮНІСЕФ підписали меморандум про співпрацю. Докладніше про це розповімо з партнерами згодом”.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 червня російська окупаційна армія спрямувала чотири "Калібри" по цивільній інфраструктурі Одеси. Пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування. Троє людей загинули, 13 отримали поранення.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-