Гуманітарну допомогу для Херсонщини вже виділили 19 країн

Гуманітарну допомогу для Херсонщини вже виділили 19 країн

Укрінформ
Гуманітарну допомогу для постраждалих від підриву Каховської ГЕС уже виділили 19 країн. Допомога 12 країн уже прибула.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«19 країн уже виділили гуманітарну допомогу, із них гуманітарна допомога 12 країн уже прибула; далі прибуватимуть із решти семи, плюс додаватимуться країни, з якими ми працюємо. Що включає ця гуманітарна допомога – там уже надійшло понад 150 генераторів, трохи більш як 120 надувних човнів… 400 помп і насосів… здається, пів мільйона таблеток для знезараження води й інші речі. Пальне, питна вода», - сказав він.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Кулеба заявив, що помилка західних ЗМІ завдала Україні великої шкоди

Міністр поінформував, що паралельно розгорнули роботу на правобережжі ООН, міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Відповідно до нашої домовленості, яку ми досягнули минулого четверга з ООН, координатор ООН в Україні Деніз Браун пообіцяла мені подвоїти зусилля з надання допомоги. Вони це дійсно зробили, і вони пообіцяли підготувати місії, готові вирушити на лівий берег, щоб полегшити гуманітарні наслідки», - відзначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що місія сформована й миттєво отримала від України відповідно до обіцянок гарантії безпеки, тоді як Росія – як окупант – наразі відповіді не надала. Міністр також відзначив, що побачив початок роботи МКЧХ на правому березі.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: в ООН засудили обстріли Росією районів евакуації із зони катастрофи

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-